Over ons

European Building Supply

European Building Supply (EBS) werd in 2009 opgericht en biedt een ruim assortiment aan daksystemen- en accessoires. EBS is de Nederlandse distributeur van Klöber, Rust-oleum in de dakenbranche en MDM (Nederland en Vlaams-België).

Bij EBS houden we ons veelvuldig bezig met duurzaamheid en MVO. De overheid legt een grote focus op deze veelgebruikte titels, want voornamelijk in de bouwbranche kan er volgens onderzoek nog grote slag worden gerealiseerd. Hier dragen wij graag ons steentje aan bij.

MVO duurzaam advies

Om ondernemers en leveranciers te helpen, doen wij onderzoek hoe milieuvriendelijk een product is en hoe goed fabrikanten scoren met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Producten kunnen in totaal 4 specifieke sterren behalen als de fabrikant aan alle 3 de normen voldoet. Door middel van deze beoordeling, wordt duurzaam ondernemen voor iedereen eenvoudiger.

Dakmaterialen nu ook circulair

Vanaf 1 april 2020 starten wij met een kunststoflijn die wordt geleverd in gerecycled verpakkingsmateriaal. De verpakking kan worden ingeleverd tegen een vergoeding of opnieuw worden gevuld met ander restafval met kunststof, aluminium, zink of rvs. Dan is de vergoeding nog hoger. Wij leveren het afval aan de afvalverwerkers, die daar nieuwe producten van maken die wij en onze fabrieken weer inkopen. Zo kopen wij bijvoorbeeld het granulaat (grondstof) voor nieuwe producten in. Daarnaast worden oude panhaken uit het afval gesorteerd. De afvalverwerker maakt nieuw rvs draad, waarvan weer nieuwe panhaken worden gemaakt.

Sluit jij ook aan? Samen duurzaam!

2009 Opgericht in Heerhugowaard.

2012 Nederlandse distributeur Klöber

2017 Distributeur van Rust-oleum in de dakenbranche

2019 Distributeur MDM in Nederland en Vlaams-België

2020 Eigen fabricagelijnen + circulaire lijn