Solarguard Pro® opdaksysteem

Wil jij schade, brandgevaar en rendementverlies aan je zonnepanelen voorkomen?

 

Vogels nestelen zich graag onder zonnepanelen. Het is er warm en droog. Daarnaast hebben vogels op het dak overzicht wat er op de grond gebeurd. 

Tegenwoordig worden er bij daken preventieve maatregelen getroffen om te voorkomen dat vogels gaan nestelen onder de dakpan. Door de producten als, dakvoetprofiel, vogelschroten e.d. kunnen vogels niet meer nestelen onder de onderste rij dakpannen.

Vogels zoeken een andere plek om te nestelen en zoeken op hoogte naar een warme en droge plek. Onder het zonnepaneel is een uitstekende plek om de nesteling te laten plaatsvinden.

De 15 cm kammen verwerkt op het zonnepaneel

Waarom mogen vogels zich niet nestelen achter het zonnepaneel?

1. Er kan in de bekabeling achter het zonnepaneel een breuk onststaan. Voornamelijk bij oudere installaties zaten er nog geen beveiligingen op dat het zonnepanelensysteem. Hierdoor blijven de zonnepanelen stroom opwekken, waardoor er brandgevaar kan ontstaan

2. De nesten veroorzaakt minder luchtstroming onder het zonnepaneel. Hierdoor kan de warmte minder goed weg, waardoor zonnepanelen een veel lager rendement opleveren dan haalbaar is.

3. Vogeloverlast. Vogels zijn ongeveer 9 dagen een nest aan het bouwen. Het broeden duurt ongeveer 12 dagen en gemiddeld na 20 dagen vliegen de jonge vogels uit. Je hebt gemiddeld 41 dagen last van uitwerpselen van vogels en de bijkomende geluidsoverlast. De uitwerpselen van vogels komen in de tuin, maar ook op het zonnepaneel. Deze uitwerpselen zorgen voor een nog lager rendement en minder fraaie uitstraling van het huis.

4. Kosten en rendementsverlies. De nesten mogen niet worden verwijderd wanneer het broedseizoen is begonnen. Dit zal inhouden dat er gemiddeld 41 dagen een zeer laag rendement is. Na het broedseizoen kunnen de nesten worden verwijderd. Hier zitten ook extra kosten aan.

Foto waar de klemmen dienen te worden afgeknipt, maar de aansluiting op de dak uitstekend zichtbaar is.

Solarguard Pro® Opdaksysteem 20 meter set:

Een opdaksysteem is dat de zonnepanelen op de dakpannen zijn geplaatst. Aangezien er meer dan 600 verschillende dakpannen zijn met verschillende golvingen in de dakpan, is de vogelwering 15 cm. Door deze lengte is de vogelwering op ieder type dakpan toepasbaar.

In Nederland dient het zonnepaneel minimaal 6 cm van het dak te worden geplaatst. In Duitsland en een aantal andere Europese landen dienen zonnepanelen minimaal 8 cm van het dak te worden geplaatst. Bij beide normeringen is de vogelwering van 15 cm toepasbaar.

In de vogelwering hebben we dubbele stevigheid toegebracht om ook kauwen en andere krachtige vogels te weren.

Voor de hoek uiteindes leveren we 4 hoekstukken per set van 20 meter. 

De bevestigingsklemmen zijn zeer eenvoudig aan de zijkant van het zonnepaneel te bevestigen en door de weerhaak, zit de vogelwering muurvast. De klemmen hebben een tie-rap toepassing, waardoor de klemmen universeel op ieder type zonnepaneel installeerbaar is.

 

Fabricage:

De Solarguard Pro® vogelwering fabriceren we volledig zelf. Hieronder informatie hoe de klemmen en de vogelwering worden gefabriceerd.

Vogelwering: Hieronder is de fabricage van de vogelwering met 15 cm kamlengte. De fabricagetijd voor 2 meter vogelwering duurt een halve minuut. De temperatuur waarbij de inspuiting plaatsvindt is tussen de 210 C° en 240 C°.

Circulaire klemmen: Hieronder de fabricage van de bevestiginsklemmen. Deze matrijs is een vier-voudige matrijs. De universele klemmen is een acht-voudige matrijs. De kunststof klemmen worden gemaakt van polypropyleen granulaat (95%) en 5% UV-stabilisator. Het granulaat is gemaakt van het afval dat we zelf hebben teruggehaald (circular Green)

  

Vrezen van de matrijzen:

Hieronder is zichtbaar hoe een matrijs wordt gevreesd. In het linker filmpje is zichtbaar hoe de matrijs van de vogelwering wordt gemaakt. De matrijs weegt in totaal 300 kg en kan alleen worden gedraaid op een 800 tons machine of zwaarder. De machine waar wij de vogelwering op draaien is 11 meter lang.

De matrijs voor de bevestigingsklemmen is op het rechter filmpje vindbaar. De aantal klemmen die we per dag kunnen fabriceren op een vier-voudige matrijs is 43.200 stuks. De universele klemmen worden gefabriceerd op een acht-voudige matrijs. Aangezien de klem en de tierap opstuk dat op de klem wordt gemonteerd op een aparte plaat wordt gefababriceerd kunnen er ook 43.200 klemmen worden gefabriceerd. Het is mogelijk om dagelijks voor 16,2 kilometer klemmen te fabriceren voor de Solarguard Pro® vogelwering

   

Nieuwe machine van 800 ton waar de vogelschroten tegenwoordig op worden gefabriceerd:

 

Voordeelpakket Solarguard Pro® Opdaksysteem:

Bij grote projecten bieden we voordeelpakketten aan. Zo voorkomen we het gebruik van onnodige verpakkingen en kan de installateur sneller werken zonder iedere keer verpakkingen te openen. Daarnaast heeft de installateur ook minder afval en opslagruimte nodig. De hoekstukken zijn apart leverbaar. Bij grote projecten kunnen de aantal hoekstukken variëren.

Trademark en octrooi/gepatenteerd:

EBS is 1,5 jaar druk bezig geweest met het verbeteren van een snellere installatie en een optimale klemming op het zonnepaneel. Daarnaast is er een half jaar extra focus gelegd op circulariteit en duurzaamheid. Na 2 jaar ontwikkeling is er voor gekozen om een Trademark ® te realiseren en een patent op de toepassing ®.

 

De set wordt compleet geleverd:

* Foto 1 Solarguard Pro® te gebruiken ter promotie

* Foto 2 Solarguard Pro® te gebruiken ter promotie

* Foto 3 Solarguard Pro® te gebruiken ter promotie

* QR code (versie 1) promotiefilm Solarguard Pro® te gebruiken ter promotie

* QR code (versie 2) promotiefilm Solarguard Pro® te gebruiken ter promotie

* QR code (versie 3) promotiefilm Solarguard Pro® te gebruiken ter promotie