Metaal en rvs materialen

Nieuw rvs-draad

De oude panhaken die tussen het 'afval' zitten, leveren wij aan bij de panhaken fabrikant. Samen met hun samenwerkingspartijen maken ze van het 'afval' nieuw rvs-draad. Hiervan worden nieuwe panhaken gefabriceerd. Overige rvs en metaal 'afval' worden door een opkoper gekocht die het afval een 'tweede leven' geeft.

CO2-uitstoot en stikstof optimalisatie

Volle rvs-metaal afval palletkratten kunnen worden opgehaald bij een eerstvolgende uitlevering om extra CO2-uitstoot te besparen en een vrachtwagen zo efficiënt mogelijk te beladen. Het afhalen van een vol kunststof palletkrat neemt hierdoor een zo laag haalbare CO2-uitstoot met zich mee.

Omgang circulaire voorziening

Er is een apart magazijn in Enkhuizen ingericht om de gevulde palletkratten te plaatsen. Het magazijn is enkel voor pallets die in Noord-Holland worden afgehaald. De transporteur komt op de terugweg langs onze vestiging in Enkhuizen, waardoor er geen extra CO2-uitstoot van toepassing is.

In de overige provincies worden de gevulde palletkratten geplaatst in de warehouse van de transporteur. Bij een volle trailer, worden de pallets bij Schenk Recycling (28,5 km verderop) en Van Werven Recycling  (23,9 km verderop) direct geleegd en worden de palletkratten meegegeven aan de chauffeur. 

Verzendverpakking

Alle panhaken, vorsthaken, hoekkeperklemmen, duivenwering, ruitersteunen en voegklemmen worden in kunststof bakken of kunststof pallets uitgeleverd. Alle kunststof bakken en pallets zijn gemaakt van gerecycled kunststof. De lege verpakkingen kunnen in het kunststof afvalkrat worden geplaatst. Hierdoor zijn er geen afvalkosten op locatie. Alle verpakkingen worden voor uitlevering recyclebedrijf, eerst gecontroleerd op hergebruik. Beschadigde verpakkingen worden gerecycled en verpakkingen die intact zijn gebleven worden hergebruikt.

Laten we in contact komen!

Vrijblijvende brochure ontvangen?

Bestellen

Vrijblijvende offerte aanvraag

Gratis sample pakket?

Panhaak A-kwaliteit

Hoogwaardige kwaliteit panhaak, voldoet aan Europese normeringen, met ribbeling, juiste puntafwerking en aangepaste buiging voor optimaal contact met de dakpan

Voegklem RVS

Voegklem RVS verenstaal om loodslabben en loodvervangers in gemetselde muren te fixeren. Getest door TNO.

Vorsthaak

De vorsthaak is een haak waarmee de vorstpan snel en foutloos wordt vastgezet zodat deze niet af kan waaien. Ruime voorraad voor 150 verschillende vorsten

Hoekkeperklem met rvs draad

Hoekkeperklem met rvs draad voor het vastzetten van geslepen dakpannen bij de hoekkeper

Hoekkeperklem met schroef

Hoekkeperklem met schroef voor het vastzetten van geslepen dakpannen bij de hoekkeper

Ruitersteun - ruiterdrager

Ruitersteun 'klassiek' en ruitersteun 'budget' voor het bevestigen van de ruiter aan de dakconstructie