Kunststof materialen

Fabricage

De vogelschroten, ventilerende panlat met kam en ventilerende panlat zonder kam zijn gemaakt van 40% incompany gerecycled materiaal en 60% virgin materiaal. Doordat het gerecyclede materiaal uit dezelfde fabriek en fabriekshal komt, besparen we 40% CO2-uitstoot op geleverde granulaat leveringen.

Nieuw granulaat

Het kunststofafval leveren wij aan bij Van Werven Recycling. Samen met hun samenwerkingspartijen maken we nieuw granulaat van het afval. Dit granulaat gebruiken wij om nieuwe daktoebehoren van te maken.

De solarguard pro vogelwering voor zonnepanelen worden geleverd met kunststof bevestigingsclips. Deze clips worden gefabriceerd van het 'polypropyleen kunststof afval' die we hebben teruggenomen.

CO2-uitstoot en stikstof optimalisatie

Volle kunststof afval palletkratten kunnen worden opgehaald bij een eerstvolgende uitlevering om extra CO2-uitstoot en een vrachtwagen zo efficiënt mogelijk te beladen. Het afhalen van een vol kunststof palletkrat neemt hierdoor een zo laag haalbare CO2-uitstoot met zich mee.

Doordat we het kunststof afval weer inkopen als gerecycled granulaat, voorkomen we dat polypropyleen de verbrandingsoven in gaat dat en verlagen we de stikstof in Nederland.

Omgang circulaire voorziening

Er is een apart magazijn in Enkhuizen ingericht om de gevulde palletkratten te plaatsen. Het magazijn is enkel voor pallets die in Noord-Holland worden afgehaald. De transporteur komt op de terugweg langs onze vestiging in Enkhuizen, waardoor er geen extra CO2-uitstoot van toepassing is.

In de overige provincies worden de gevulde palletkratten geplaatst in de warehouse van de transporteur. Bij een volle trailer, worden de pallets bij Van Werven Recycling (23,9 km verderop) direct geleegd en worden de palletkratten meegegeven aan de chauffeur. 

Verzendverpakking

Alle ventilerende panlatten, vogelschroten, dakvoetprofiel en Solarguard Pro vogelwering worden in kunststof bakken of kunststof pallets uitgeleverd. Alle kunststof bakken en pallets zijn gemaakt van gerecycled kunststof. De lege verpakkingen kunnen in het kunststof afvalkrat worden geplaatst. Hierdoor zijn er geen afvalkosten op locatie. Alle verpakkingen worden voor uitlevering recyclebedrijf, eerst gecontroleerd op hergebruik. Beschadigde verpakkingen worden gerecycled en verpakkingen die intact zijn gebleven worden hergebruikt.

Laten we in contact komen!

Vrijblijvende brochure ontvangen?

Bestellen

Vrijblijvende offerte aanvraag

Gratis sample pakket?

Ventilerende panlat zonder kam

Ventilerende panlat voor een perfecte ventilatie, ter vervanging van de onderste panlat

Ventilerende panlat met kam

Ventilerende panlat met kam voor een perfecte ventilatie, ter vervanging van de onderste panlat

Vogelschroot met muiswering

Kamprofiel met muiswering voor beton- en keramische dakpannen

Solarguard Pro® indaksysteem

Voorkom vogels onder zonnepanelen die tussen de dakpannen zijn gelegd met de Solarguard Pro® indaksysteem.

Solarguard Pro® opdaksysteem

Voorkom vogels onder zonnepanelen die op het dakpannen dak zijn geplaatst. Solarguard Pro® lengte van 15 cm universeel toepasbaar bij vrijwel ieder type dakpan